2007-01-16

Bearnaiserisotto

Detta var nåt som jag lärde mig för en herrans massa år sen. Har väl gjort egna små justeringar i receptet sen dess. Barnens stora favorit. Detta räcker till 2 vuxna och 2 barn. Om inte barnen blir som mina när detta serveras för då räcker det till 1 vuxen och 2 barn.

2 pkt bacon el. 2-400g skinka/kassler/sidfläsk
1 pkt bearnaisesås
4 dl ris
2 dl riven ost (gärna nån lagrad som ger lite smak)
2 dl frusna ärtor el. en sån där med ärtor, majs och paprika

Koka riset och stek baconen/sidfläsket knapprigt. Använder man skinka eller kassler så behöver man inte göra nåt mer än att skära ner i mindre bitar. Gör i ordning såsen. Lägg riset i en ungsfast form. Blanda ner köttet och grönsakerna. Häll över såsen och se till att den kommer överallt i formen. Strö över osten och in i ugnen i ca 15 minuter på 200˚.

Sen är det bara att servera och smaska i sig.

2 comments:

Anonymous said...

Ska pröva..Låter nåt som min kära make skulle äta helt klart..
Han älskar bearnaise-sås OCH bacon OCH ost..Jag lär dock få skippa ärtorna..:)


/Cian

mumrik said...

Det är ju det som är det braiga med mat. Man kan ändra som man vill... :) Det är jättegott faktiskt... :)