2007-01-18

Pasta alla pomarola

Alltså, pasta med tomatsås. Nu är det lite skillnad i pris på vad du betalar för pastasåsen i Italien och den du köper på affären här hemma i Sverige. Så jag har helt enkelt hittat ett fullgott alternativ. Allt beror ju på hur man kryddar i slutänden.

Jag brukar köpa såna där 500g tetrakuber med passerad tomat och krydda upp efter önskemål och behag. Så koka upp pasta så det räcker åt alla. En sån där tomatförpackning räcker till ungefär 4 personers pasta. Servera gärna med en bit halvgrovt bröd till. Det här är snabbt, enkelt och för den med lite kärv ekonomi, även billigt. Betydligt roligare än makaroner och ketchup. Godare också.

Exempel på detta följer:

ex 1
1 pkt tomatsås
1 tsk salt
2 msk pesto genovese

ex 2
1 pkt tomatsås
1 tsk salt
100g ricotta

ex 3
1 pkt tomatsås
1 tsk salt
4 nypor torkad basilika

ex 4
1 pkt tomatsås
1 tsk salt
50g riven parmesan

ex 5
1 pkt tomatsås
1 tsk salt
50g riven peccorino

Man kan även testa sig fram med andra smaksättare. Vitlök kan säkert tillsättas efter smak och tycke. Jag tycker inte så mycket om vitlök, så jag har oftast inte i nån. Kombinera fler ingredienser, men försök hålla det enkelt. För många splittrade smaker gör inte maten godare, snarare tvärt om.

1 comment:

Anonymous said...

varianten med parmesan med bandspaghetti var en höjdare..!!

/ Micke