2007-11-23

Ugnsbakad fänkål

För er som alltid gått och undrat över varför fänkål finns. Kan jag nu avslöja hemligheten. Den är inte enbart till för att krydda brännvin. ok, det är absolut inget fel med det, men den går även att äta.

Detta behöver ni...

2 Fänkålsstånd
2 Selleristjälkar
6 Soltorkade tomater
200g Passerade tomater
2 tsk Oregano; torkad
50g parmesanos; riven

Putsa fänkålen med kniv och ta bort de hårda yttersta bladen. Dela fänkålen i 4 bitar. Strimla den soltorkade tomaten.

Koka upp vatten och lägg ner fänkål och sellerin i vattnet och låt koka i ca 8 minuter. Eller precis blivit mjuka. Ta upp och låt dem rinna av.

Lägg fänkål, selleri och de soltorkade tomaterna i en ugnsfast form

Rör ihop den passerade tomaten och oreganon. Häll över fänkålen.

Strö parmesanost över och ställ i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.

Serveras med bröd som förrätt, eller som grönsak till maten.

Så var den kuriösa hemligheten avslöjad...spännande eller?

No comments: